Sponsoren:
foto J.G. Veldman Fourages
foto Accon avm
foto Eigen Erf Vleesvee
foto Natuurvlees Nederland
foto ZooEasy Online Blonde d’Aquitaine Digitale Stamboom Registratie
foto Schrijver Stalinrichting
foto Schilder bagger, hei-grondwerken
foto Vleesvee Intergratie Twente bv
foto Jan Slot Metaaldecoratie
foto KI Samen
foto CRV
foto For Farmers

Bedrijfsbezoek op 20 januari goed bezocht

Het jaarlijkse bedrijfsbezoek vond dit jaar plaats in januari op het bedrijf van de fam. Bouwers in Gees. Het bedrijf is sinds 1988 een vleesveebedrijf dat vanaf 1990 een zoogkoeienstapel omvat met alleen Blonde d’Aquitaines. Het is een vermeerderingsbedrijf waarbij alle dieren sinds 2006 allen gehuisvest worden in strostallen. In de zomer lopen de dieren ouder dan een jaar op natuurland van Staatsbosbeheer. De jonge dieren worden rondom de boerdrij geweid. Het bedrijf heeft een winterkalvende veestapel, wat inhoud, dat de eerste kalveren vanaf de derde week van november tot aan februari de laatste geboren worden. De stier komt per 1 februari bij de koeien tot aan half mei. Koeien gaan zonder de stier de weide op. Dit geeft de mogelijkheid om alle leeftijdsklassen als grote groep bij elkaar te laten weiden en als één groep weer op te halen. Ook is er een opfok- en quarantaine stal voor broutards van blondes en limousines.

Voordat het bedrijf bezocht werd, is men samengekomen in het dorpje Gees, in een bijgebouw van de plaatselijke kerk voor een kop koffie met wat lekkers, wat verzorgd werd door Marjon en de dochters, waar Jan via de beamer een presentatie liet zien van het bedrijf van toen naar heden. Aansluitend werd toelichting gegeven op de video.

Ook werden de in gebruik zijnde en gebruikte stieren via een uniek online digitaal naslagwerk getoond met hun stamboom met foto’s en opgeslagen aanwezige bijlagen. Dit programma bevat niet alleen eigen stieren maar ook de meest gebruikte en aanwezige stieren met hun stamboom in Blonde land, compleet met foto’s en bijlagen als stierrapporten, midatest-auriva catalagi, fokkersverslagen, COT veilingen en noem maar op.

Voor een impressie van de middag, kunt u een kijkje nemen in het fotoboek onder bedrijfsbezoek fam. Bouwers

 

Presentatie bedrijf fam. Bouwers
Ons laatste nieuws
Fysieke veiling Laren zeer goed bezocht

De gehouden fysieke BAC-veiling op 30 maart j.l  in Laren, die tevens ook online was te volgen bleek een succes te zijn. Een groot aantal fokkers en liefhebbers konden de dieren in levende lijve bekijken en beoordelen,wat toch een voordeeel met zich....

> lees verder
Te veilen stieren op 30 maart 2024

Op zaterdag 30 maart a.s. worden de BAC centraal geteste Blonde d' Aquitaine stieren zowel fysiek als online geveild. In het menu "fokkerij" --> "inzending naar veiling"kunt u de fotostambomen van deze stieren bekijken.  De foto's....

> lees verder
naar boven