Sponsoren:
foto Robert Keizer
foto Cow XL
foto ZooEasy Online Blonde d’Aquitaine Digitale Stamboom Registratie
foto For Farmers
foto Schilder bagger, hei-grondwerken
foto CRV
foto KI Samen
foto Schrijver Stalinrichting
foto Accon avm
foto J.G. Veldman Fourages
foto Eigen Erf Vleesvee
foto Vleesvee Intergratie Twente bv
foto Jan Slot Metaaldecoratie

Met een volle bus naar België

Op 19 januari zijn we als studieclub op excursie geweest naar de bedrijven van de fam. Van Den Heuvel in Malle en de fam. Lauryssen in Rijkevorsel.

Het bedrijf van Van Den Heuvel telt een 130 Blonde d’Aquitaine runderen met een 50 kalvingen. Daarnaast worden er een 850 dikbilvleeskalveren op voergeld gehouden. Ook heeft het bedrijf een huisverkoop van rund- en kalfsvlees, wat tevens geleverd wordt aan restaurant “De Degustatie” waar wij tussen de middag hebben gedineerd.

Het bedrijf van Lauryssen telt een 300 Blonde d’Aquitaine runderen met een 120 kalvingen. Op het bedrijf was tevens de gekochte stier Jambon te bewonderen. De stier behaalde op de Nationale in Sedan 2017 het kampioenschap bij de volwassen stieren en werd 3e in de rubriek, stieren 3 tot 4 jaar.

In het najaar van 2019 zijn ook de eerste kalveren te verwachten van de eerste hoornloze stier in Belgie, Libre die samen met de fam. Loterman uit Brakel in eigendom is. 

Ook wordt er door de familie deelgenomen aan keuringen.

Onder het kopje "fotoboek" vindt je een impressie van de dag.

 

Ons laatste nieuws
Nieuwe stier bij clublid

Al enige tijd op het bedrijf van clublid J.Schilder en sinds kort ook te vinden op de advertentie in "de Blonde"van maart 2021, de stier Orage met als vader de stier Gornia en moeder Dienne, de volle zus van Carmen. Voor een uitgebreide fotostamboom,....

> lees verder
Update Preferente stammoeders clubleden

Onder het kopje "fokkerij" ---> "preferente stammoeders" staat de actuele lijst  stammoeders van onze clubleden.

> lees verder
naar boven